De energiemarkt is continu in beweging. Stroomprijzen gaan gedurende de hele dag omhoog en omlaag. Een dynamisch energiecontract beweegt mee met de werkelijke energieprijzen. Dit betekent dat je tarieven kunnen variëren op basis van vraag en aanbod, seizoenen en zelfs het tijdstip van de dag. Dat klinkt misschien onzeker, maar deze schommelingen bieden juist kansen voor slimme kostenbesparing. Hoe dat precies werkt? Dat zie je in deze video.
Een dynamisch energiecontract: hoe werkt dat?
Stroomprijzen gaan gedurende de hele dag omhoog en omlaag. Een dynamisch energiecontract beweegt mee met deze werkelijke energieprijzen, waardoor je tarieven kunnen variëren op basis van vraag en aanbod, seizoenen of het tijdstip van de dag.


Dynamisch versus vast
Traditionele, vaste energiecontracten werken met vaste tarieven die maandelijks gelijk blijven, ongeacht de werkelijke energiemarktprijzen. Niemand wil energie met verlies leveren, daarom wordt in dit vaste tarief vaak een (forse) risicomarge gehanteerd. Zo is de energieleverancier voorbereid op mogelijke prijsstijgingen op de energiemarkt.
Dynamische energiecontracten daarentegen zijn innovatiever en flexibeler in hun aanpak. Ze volgen de actuele energiemarkt op de voet, waardoor je kunt profiteren van gunstige momenten, en dus van gunstigere energieprijzen. Het is een transparantere afspiegeling van de dynamische energiemarkt.
Kies voor een dynamisch energiecontract
Ontdek wat een dynamisch energiecontract bij NieuweStroom voor jou kan betekenen. Maak nu een afspraak voor vrijblijvend advies.
Is een dynamisch energiecontract goedkoper?
Bij NieuweStroom berekenen we de inkoopprijs van stroom en gas met een kleine, transparante marge een-op-een door aan jou. Omdat wij onze verkoopprijs baseren op de uur- en dagprijzen van energie, hoeven wij geen risicomarge aan jou door te belasten. Het kan wel zo zijn dat je dus iets meer betaalt op momenten dat de energiemarkt ongunstiger is. Maar gemeten over een langere termijn valt de energieprijs vanwege het ontbreken van de risicomarge meestal lager uit dan bij een vast energiecontract. Stroomprijzen gaan gedurende de hele dag omhoog en omlaag. Een dynamisch energiecontract beweegt mee met deze werkelijke energieprijzen, waardoor je tarieven kunnen variëren op basis van vraag en aanbod, seizoenen of het tijdstip van de dag.
De voordelen op een rij:
Je titel komt hier
Energieverbruik tijdens de goedkope uren
Met behulp van actueel inzicht in de werkelijke marktprijzen van gas en stroom heb je zelf de controle wat het beste moment is om energie af te nemen. Heb je de mogelijkheid om vooral te verbruiken tijdens de goedkope uren? Dan levert dit bij een dynamisch energiecontract een flinke besparing op.
Betaal voor de marktprijs
Bij een dynamisch energiecontract betaal je de openbare marktprijs voor stroom en gas met daarbovenop alleen een opslag per kWh/m³. Hier komen dus geen verborgen risicokosten bij kijken, wat jouw energiekosten een stuk transparanter maakt.
Een toekomstbestendige keuze
De energiemarkt evolueert steeds meer naar een flexibel systeem waarbij vraag en aanbod steeds belangrijker worden. Met de toename van duurzame energiebronnen zoals zon en wind, die van nature variabeler zijn, worden prijsschommelingen de nieuwe norm. Een dynamisch energiecontract speelt perfect in op deze ontwikkeling. Bovendien stimuleert een dynamisch energiecontract duurzaam gedrag: door energie te gebruiken wanneer er een overschot is (en de prijs dus laag), help je het energienetwerk te balanceren. Met een dynamisch energiecontract kies je dus niet alleen voor slim, maar ook voor toekomstbestendig energiebeheer.
Kies slim. En voor de toekomst.
Ontdek wat een dynamisch energiecontract bij NieuweStroom voor jou kan betekenen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend één op één advies.