De opbouw van je maandnota

Elke maand ontvang je je maandnota. Je volgt de werkelijke prijzen van de Spotmarkten voor stroom en gas en als je een slimme meter hebt, rekenen we elke maand je werkelijke verbruik af tegen de werkelijke inkoopprijzen. Daarom verschillen je nota’s bij NieuweStroom elke maand. Ontdek hoe het werkt.

Let op!

Je titel komt hier
Heb je een grootverbruik telemetrie aansluiting?

We rekenen elke maand ook je werkelijke energiebelastingen af. Je ontvangt geen jaarnota.

Heb je een kleinverbruik aansluiting met slimme meter of een geprofileerde grootverbruik aansluiting?

Je leveringskosten rekenen we elke maand met je af. Je overheidskosten (energiebelasting en Opslag duurzame energie -ODE) verrekenen we op je jaarnota. Via je je maandnota’s betaal je hiervoor alleen een voorschot.

Heb je een kleinverbruik aansluiting zonder slimme meter?

Je betaalt alleen voorschotten. Totdat je een slimme meter hebt, verrekenen we je verbruik pas op je jaarnota. Eigenlijk zoals je gewend bent van andere leveranciers. Tenzij het technisch onmogelijk is volgens je netbeheerder, adviseren we je om je slimme meter aan te vragen via je netbeheerder. Alleen dan maak je optimaal gebruik van de inkoopprijzen die we je bieden.

Wat vind je terug op je maandnota’s?

  • Je eerste 2 maandnota’s bevatten nog geen werkelijk verbruik, maar alleen je voorschotbedrag voor de komende maand.
  • Heb je vanaf de start een slimme meter, dan verrekenen we vanaf je 3e maandnota je werkelijke verbruik met je reeds betaalde voorschot.

 

Vanaf je derde maandnota geldt:

Je ziet het voorschot voor de Komende maand en het verbruik van de Vorige maand. De nota gaat dus niet over de maand waarin je de nota ontvangt.

1. Uitleg: komende maand (voorschot)

Je betaalt een voorschot voor de komende maand. Dit voorschot gebruiken wij om in die maand dagelijks je energie in te kopen. We hanteren de verwachte marktprijs voor die periode op het moment dat we je nota opmaken. Dit is altijd een moment opname.

Je maandelijkse voorschot stellen we vast met je doorgegeven jaarverbruik en de verwachte marktprijs voor de komende periode, inclusief belastingen en bij kleinverbruik de netbeheerderskosten.

2. Uitleg: vorige maand (verbruiksafrekening)

Hier had je al een voorschot voor betaald. Nu we je werkelijke verbruik én de werkelijke marktprijzen weten, verrekenen we deze werkelijke kosten met je betaalde voorschot. Soms betaal je bij, soms krijg je geld terug.

Meer werkwijzen enzo.

Wet milieubeheer informatieplicht energiebesparing

Wet milieubeheer informatieplicht energiebesparing

Verbruikt je bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt je bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je bent dan verplicht om energie te besparen ook heb je dan een informatieplicht. Wettelijk gezien had...

Lees meer
Gedragscodes en transparantie

Gedragscodes en transparantie

Transparantie met Aanbod op maat. Keurige behandeling met Gedragscode Consument en Energieleverancier. Informatieplicht met regelmatig verbruiksoverzicht. Privacy met gedragscode leveranciers slimme meters.

Lees meer
Energieadviseur

Energieadviseur

Energieadviseurs kunnen u natuurlijk prima adviseren over onze producten en tarieven, maar zullen voor eventuele vragen en klachten toch verwijzen naar de klantenservice om u optimale dienstverlening te garanderen.

Lees meer
Onbalans

Onbalans

Als leverancier schatten wij het stroomverbruik van onze klanten zo goed mogelijk in (per kwartier/uur). Op basis van die voorspelling kopen wij voor onze klanten iedere dag voor ieder uur energie in op de EPEX(APX) handelsbeurs.

Lees meer
Groene Stroom en Terugleveren

Groene Stroom en Terugleveren

U kunt als klant van NieuweStroom uw stroom ‘vergroenen’ door de aankoop van ‘Garanties van Oorsprong’ (GvO’s). NieuweStroom rekent de werkelijke kostprijs van deze GvO’s aan u door.

Lees meer
Gasvrij

Gasvrij

Wilt u geen gasaansluiting meer? Bijvoorbeeld doordat u gasvrij wilt gaan wonen? U kunt de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) die u met uw netbeheerder heeft opzeggen.

Lees meer