Wil je als ondernemer investeren in duurzame energie, maar schrikken de kosten je af? De SDE-subsidie kan uitkomst bieden. Deze regeling maakt de overstap naar duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen financieel aantrekkelijk voor bedrijven en instellingen. In dit artikel leggen we uit wat de SDE-subsidie precies is, voor wie het bedoeld is en hoe NieuweStroom je kan helpen om maximaal van deze subsidie te profiteren.
Wat is SDE-subsidie?
SDE staat voor ‘Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitiee’ en deze subsidie helpt bedrijven bij de overstap naar duurzame energie. De overstap naar duurzaam kost vaak veel geld. De SDE-subsidie maakt deze investering betaalbaar door de kosten te compenseren over een periode van 15 jaar. Deze subsidie maakt het financieel haalbaar voor organisaties om toch te investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen.
Voor wie is de SDE-subsidie bedoeld?
De doelgroep van de SDE-subsidie is breed en inclusief. Of je nu een klein bedrijf bent dat een groen verschil wil maken of een grote instelling met een aanzienlijke energievoetafdruk, deze subsidie staat open voor organisaties die zich inzetten voor de productie van schone, duurzame energie. Wel is er een aantal specifieke criteria waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen. Het hebben van zonnepanelen die minimaal 15 kWp produceren en aangesloten zijn op een grootverbruikersaansluiting (3 x 80 ampère), is zo’n criterium.
Hoe werkt de SDE-subsidie?
Als je als bedrijf energie opwekt, kun je deze zelf gebruiken of terugleveren aan het net. Voor teruggeleverde energie ontvang je een vergoeding. Vaak zijn de inkomsten uit deze vergoeding niet genoeg om je investering terug te verdienen. De SDE-subsidie vult dit verschil aan. Hierdoor wordt investeren in duurzame energie veel aantrekkelijker.
Subsidiecriteria en samenwerking NieuweStroom
Voor een succesvolle en economisch haalbare overstap naar duurzame energie is de juiste partner belangrijk. NieuweStroom kan jou als ondernemer hierbij helpen, als essentiële schakel in dit proces. De SDE-subsidie biedt hierbij een mooie kans voor organisaties en (non-profit) instellingen die zich inzetten voor schone en duurzame energieproductie.
Aan welke eisen moet je voldoen om in aanmerking te komen voor SDE subsidie?
Om in aanmerking te komen voor de SDE-subsidie, moet je voldoen aan specifieke criteria. Een van de vereisten is dat de energieopwekking, zoals met zonnepanelen, minimaal 15 kWp moet produceren. Daarnaast moeten deze panelen aangesloten zijn op een grootverbruikersaansluiting van 3 x 80 ampère. Het is hier waar NieuweStroom een sleutelrol speelt. Met onze expertise en begeleiding helpen wij organisaties niet alleen om te voldoen aan deze voorwaarden, maar ook om het maximale uit de subsidie te halen.
Wil je meer informatie of een gesprek aanvragen bij NieuweStroom? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.