Ontwikkelingen in de energiemarkt


Groeipijnen..

De groeipijnen leggen bloot hoe het steeds belangrijker wordt om op nieuwe manieren te kijken naar energie. De vraag is allang niet meer ‘welke leverancier heeft het zogenaamd goedkoopste contract voor me’, maar eerder ‘wat is er nodig om die hevige groeipijnen niet langer te laten duren dan nodig’.

Er is geen pasklare oplossing, maar graag zetten we met Ondernemend Nederland belangrijke stappen door slimmer verbruik te stimuleren en belonen. Op die manier kunnen we energie weer zo snel als mogelijk op een toekomstbestendige manier betaalbaar te maken. Overigens pleit ook vergelijkingssite minder.nl voor dynamische prijzen. Al blijft helaas buiten kijf dat de markt pijnlijke energiekosten met zich meebrengt.

De voordelen ten opzichte van vaste of variabele contracten kun je op onze website nogmaals rustig doornemen. Maar dat bepaal je uiteraard helemaal zelf. Hieronder in elk geval meer over de zaken die onze energieprijzen beïnvloeden.

 

Meer over de energiemarkt.

Energiebelasting

Energiebelasting

Tarieven voor energiebelasting en Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE), vastgesteld door overheid.

Lees meer
Netbeheerkosten

Netbeheerkosten

De netbeheerkosten zijn opgebouwd uit drie componenten: transportdienst, aansluitdienst en meterhuur. Het tarief varieert per netbeheerder en is afhankelijk van de capaciteit van je aansluiting.

Lees meer
Gas-handelsbeurs

Gas-handelsbeurs

De leverancier koopt gas in op de beurs. Dit kan met lange termijn contracten (van bijvoorbeeld een jaar) of op de handelsbeurs per dag.

Lees meer