Fort aan de Klop

Joost Batelaan van Fort aan de Klop in Utrecht volgt via NieuweStroom de echte inkoopprijs voor energie. Hij hoeft niet jaarlijks over te stappen, maar bespaart structureel en kan de energietransitie gratis een handje helpen. Vanuit het EET waren we al enthousiast over de werkwijze van NieuweStroom, maar ter verdieping deelde Joost zijn ervaring met deze energiepartner voor ondernemend Nederland. Hij noemt ze ‘een verademing in energieland’.

Via NieuweStroom heb je geen vaste prijs, maar volg je de inkoopprijs. Wat is daar zo voordelig aan?
Een vaste energieprijs biedt je een vorm van zekerheid: je weet wat je de komende periode gaat betalen per kwh/m³, maar in werkelijkheid fluctueren de inkoopprijzen. Je leverancier zal dus een inschatting moeten maken voor een langere periode. Dat speculeren is een risico voor de leverancier. Natuurlijk berekent die dan een dusdanige prijs dat ze zelf altijd minimaal de beoogde winst over houdt.
Zo werkt ‘t met vaste prijzen; zekerheid kost geld. Tuurlijk moet NieuweStroom ook geld verdienen. Alleen lopen zij niet zo’n inkooprisico als andere leveranciers en hebben ze daar een ander antwoord op: een transparante minimale opslag per kWh/m³. Omdat ik geen vaste prijs heb, is die verborgen verzekeringspremie nooit van toepassing. Krijg ik de eerlijke prijs voor energie. De uurprijzen voor stroom en dagprijzen voor gas kan ik altijd inzien. Die zijn gewoon openbaar. Heel eerlijk en open. Als iemand zegt ‘ik heb hier de beste prijs voor je’, weet ik nu pas hoe de vork in de steel steekt.

NieuweStroom doet volgens jou haar naam eer aan. Waarom zijn ze verder zo ‘nieuw’?
Heb ik er genoeg van, dan mag ik morgen weg zonder opzegboete. Dat zegt wel iets over het vertrouwen in hun eigen product, en de gelijkwaardigheid tussen klant en leverancier.
Mijn adviseur Ronald Kuijpers weet veel én kan het me ook nog eens normaal vertellen zonder een belscript te volgen. Een verademing in energieland: energie inkopen zoals je broodjes haalt bij de buurtsuper.

 

Verduurzaam je ook via NieuweStroom?
Ik bezuinig financieel extra, en ook op CO2, als ik meehelp aan balans op het landelijke stroomnet door (meer) te verbruiken in de goedkope beursuren, minder in de dure. Die balans is nodig voor de energietransitie en dus de maatschappij. Niet dat ik er de hele dag mee bezig ben hoor, maar verduurzamen kan dus al gratis. Nooit geweten. Misschien wil ik in de toekomst zonnepanelen, of zelfs laadpalen. Dat ik voor al mijn energiezaken bij NieuweStroom terecht kan, scheelt me enorm veel tijd.

Welke twijfels had je bij NieuweStroom?
Toen Ronald belde dacht ik wat iedereen denkt: heb je er wéér een. Ronalds vakvolwassenheid triggerde me alsnog. En de open werkwijze van NieuweStroom vind ik simpelweg een prettige manier van zakendoen met elkaar.

Meer opwekkers.

De opbouw van je maandnota

De opbouw van je maandnota

Elke maand ontvang je je maandnota. Sinds september vorig jaar fluctueren de marktprijzen enorm. Je maandnota bij NieuweStroom daardoor ook.

Lees meer
SDE Outperformer

SDE Outperformer

Als wij de markt verslaan, dan zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van het subsidiebedrag. Sommige leveranciers evenaren het SDE+ bedrag, wij willen het extra voordeel met je delen. Hoe beter wij presteren, hoe meer waarde we samen te verdelen hebben.

Lees meer
SDE Volgsysteem

SDE Volgsysteem

Het SDE Volgsysteem van NieuweStroom volgt de systematiek die de RvO gebruikt bij het berekenen van de hoogte voor de SDE subsidie. Daarmee sluiten we aan op de toegekende SDE subsidie van de RvO.

Lees meer
SDE++ subsidie

SDE++ subsidie

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie aan bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen.

Lees meer
Informatieplicht energiebesparing

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt je bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt je bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je bent dan verplicht om energie te besparen en je hebt een informatieplicht.

Lees meer