Curtailment.

Maximaal voordeel en bescherming tegen negatieve energieprijzen.

Wat is curtailment en waarom is het interessant voor jouw bedrijf?

Het klinkt gek, maar soms is het (deels) uitschakelen van je zonnepanelen voor jou als MKB bedrijf interessant. Dit stil zetten van windmolens of zonnepanelen heetcurtailment’. Letterlijk betekent dit inperking. Het is de mogelijkheid om soms je zonnepanelen tijdelijk uit te schakelen, zelfs als de zon schijnt. Dit gebeurt wanneer de energietarieven negatief worden, zodat je voorkomt dat je moet betalen voor de stroom die je opwekt op momenten dat het netwerk deze niet kan verwerken tijdens piekuren. Onze slimme apparaten beheren dit proces voor je, waardoor je altijd verzekerd bent van de beste opbrengst, 24/7.

 

Profiteer optimaal van de energiemarkt met Curtailment. Onze software biedt real-time weer- en marktdata, gecombineerd met AI-analyses. De software voorspelt marktbewegingen, herkent negatieve prijzen en vermijdt ongewenste kosten.

Onze slimme apparaten sturen je PV-installaties aan en verzamelen meetdata. Op basis van de live data worden er 24/7 beslissingen genomen. De PV-installatie schakelt tijdelijk uit bij negatieve prijzen.

Kies voor Curtailment en optimaliseer je energiebeheer!

Waarom kiezen voor Curtailment?

✔  Extra inkomsten door slimme handel op energiebeurzen

✔  Behoud van je SDE-subsidie

✔  Automatische sturing van je PV-installaties

Vraag vandaag nog advies aan!

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen binnen vier dagen contact met je op.
We beantwoorden je vragen en zetten het proces bij een akkoord voor je in gang.
Samen zetten we de zon dan nog beter aan het werk!

Veelgestelde vragen.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Curtailment levert vooral geld voor jou op, maar natuurlijk betaal je wel een beetje voor het risico dat wij lopen en het product dat wij leveren. Wij werken met vaste maandelijkse kosten. Deze kosten dienen onder andere voor; de hard- en software, installatie, schouw en aansturing. 

Wat betekent curtailment?
Curtailment betekent letterlijk het inkorten of beperken. In de energiewereld houdt dit in dat de capaciteit van zonnepanelen of windmolens tijdelijk wordt verminderd. Dit resulteert in een tijdelijke verlaging of stopzetting van de stroomopwekking. Deze maatregel helpt bij het in balans houden van het energienet op momenten dat het aanbod de vraag overtreft. Door overproductie van energie kunnen de stroomprijzen negatief worden. Curtailment speelt dus een cruciale rol in het beheersen van jouw kosten en het waarborgen van de balans op het energienet.
Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden?

Allereerst dien je klant te zijn bij NieuweStroom en aan de criteria te voldoen om jouw installatie op onze oplossing aan te sluiten. Daarnaast gaan we graag een verbintenis van 36 maanden met je aan. Deze tijdsduur is gekozen om ervoor te zorgen dat de oplossing optimaal voor je werkt en vanwege de benodigde investering om deze op locatie operationeel te krijgen. De benodigde hardware blijft eigendom van NieuweStroom. 

Zit ik vast aan het contract?
Het eerlijke antwoord is dat we niet blij zijn als je snel afhaakt, maar je kunt er wel onderuit als het toch tegenvalt. We gaan graag eerst het gesprek met je aan om er zeker van te zijn dat je weet wat de gevolgen zijn van een vroegtijdig vertrek. Wil je toch opzeggen? Dat kan maandelijks aan het einde van elke maand. In verband met de installatie heb je wel een opzegtermijn van drie maanden.