Gasinkoop bij NieuweStroom: Jouw voordeel uitgelegd

Beursprijzen op de Gas-handelsbeurs.

Check hieronder beursprijzen voor vandaag en morgen.

Gasinkoop: Handelsbeurs vs. Lange Termijn Contracten

De leverancier koopt gas in op de beurs. Dit kan met lange termijn contracten (van bijvoorbeeld een jaar) of op de handelsbeurs per dag. De handelsbeurs voor gas is historisch gezien gemiddeld 15-25% goedkoper dan de lange termijn handel, al staat de energiemarkt door ontwikkelingen al een tijd lang op z’n kop.

Gas wordt uitsluitend verhandeld via het Title Transfer Facility (TTF). Dit systeem zorgt ervoor dat het gas van de verschillende producenten dat al in de leidingen van het gasnet zit, op het moment van de levering aan de klant ‘van eigenaar verandert’. Dus niet het gas zelf, maar alleen de werkelijke verbrandingswaarde van het door de producent verkochte gas wordt verhandeld.

Hierboven vind je de handelsbeurs prijzen, omgerekend naar eurocenten per standaard kubieke meter gas. 1 standaard kubieke meter gas heeft een in de wet vastgelegde verbrandingswaarde van 35,17 MJ (= 9,7694 kWh).

Meer over de energiemarkt.

Meterstanden doorgeven

Meterstanden doorgeven

Meterstanden dienen in sommige gevallen handmatig doorgegeven te worden. We leggen uit hoe een meterstand afgelezen kan worden, en hoe een meterstandenkaart ingevuld dient te worden.

Lees meer