SDE++ subsidie

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie aan bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen.

 

Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++)

Het is belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in duurzame energie, maar een stijgende energierekening betekent voor veel bedrijven en instellingen een flinke kostenpost. Om het gebruik van duurzame energie toch te stimuleren, is de SDE+ subsidie in het leven geroepen. De subsidie wordt sinds 2009 gefinancierd uit de ODE.

 

Waar is de SDE subsidie voor?

Wanneer je als organisatie energie opwekt, kun je deze stroom zelf gebruiken of terugleveren aan het net, waarvoor je een terugleververgoeding ontvangt. Vaak zijn deze inkomsten echter niet hoog genoeg om de investeringskosten voor zonnepanelen terug te verdienen. De SDE+ subsidie compenseert hiervoor en wordt toegekend voor een periode van 15 jaar.

 

Wanneer kom je voor de SDE subsidie in aanmerking?

De SDE+ subsidie is bedoeld voor organisaties en (non-profit) instellingen die schone en duurzame energie produceren. Je komt ervoor in aanmerking als je zonnepanelen gebruikt, deze minimaal 15 kWp produceren en zijn aangesloten op een grootverbruikersaansluiting (3 x 80 ampère).

Meer opwekkers.

De opbouw van je maandnota

De opbouw van je maandnota

Elke maand ontvang je je maandnota. Sinds september vorig jaar fluctueren de marktprijzen enorm. Je maandnota bij NieuweStroom daardoor ook.

Lees meer
SDE Outperformer

SDE Outperformer

Als wij de markt verslaan, dan zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van het subsidiebedrag. Sommige leveranciers evenaren het SDE+ bedrag, wij willen het extra voordeel met je delen. Hoe beter wij presteren, hoe meer waarde we samen te verdelen hebben.

Lees meer
SDE Volgsysteem

SDE Volgsysteem

Het SDE Volgsysteem van NieuweStroom volgt de systematiek die de RvO gebruikt bij het berekenen van de hoogte voor de SDE subsidie. Daarmee sluiten we aan op de toegekende SDE subsidie van de RvO.

Lees meer
Informatieplicht energiebesparing

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt je bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt je bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je bent dan verplicht om energie te besparen en je hebt een informatieplicht.

Lees meer