Ontvang subsidie voor duurzame energie met SDE++

In een wereld waar de noodzaak voor duurzaamheid en milieubewust leven steeds urgenter wordt, is het cruciaal dat we allemaal ons steentje bijdragen. Dit geldt niet alleen voor consumenten, maar ook voor bedrijven en instellingen die een aanzienlijke impact op onze planeet kunnen hebben. De overstap naar duurzame energie is een stap in de goede richting, maar het is geen geheim dat deze transitie vaak gepaard gaat met aanzienlijke initiële kosten. Hier komt de Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) om de hoek kijken, een initiatief dat sinds 2009 wordt gefinancierd uit de Opslag Duurzame Energie (ODE) en ontworpen is om de lasten van deze overstap te verlichten.

Het belang van SDE++

De SDE++ is niet zomaar een subsidie; het is een levenslijn voor bedrijven en instellingen die de duurzame route willen inslaan maar worden afgeschrikt door de kosten. Met de energieprijzen die blijven stijgen, wordt de energierekening een steeds grotere kostenpost. Deze subsidie maakt het financieel haalbaar voor organisaties om te investeren in duurzame energie, zoals zonnepanelen, door een compensatie te bieden die de investeringskosten dekt over een periode van 15 jaar.

Voor wie is de SDE++?

De doelgroep van de SDE++ is breed en inclusief. Of je nu een klein bedrijf bent dat een groen verschil wil maken, of een grote instelling met een aanzienlijke energievoetafdruk, deze subsidie staat open voor organisaties die zich inzetten voor de productie van schone, duurzame energie. Echter, er zijn specifieke criteria waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen. Het hebben van zonnepanelen die minimaal 15 kWp produceren en aangesloten zijn op een grootverbruikersaansluiting (3 x 80 ampère), is zo’n criterium dat de toegangspoort vormt tot deze subsidie.

Hoe werkt de SDE++?

Wanneer een organisatie energie opwekt, biedt dit de mogelijkheid om deze zelf te gebruiken of terug te leveren aan het net. Voor de teruggeleverde energie ontvangt men een terugleververgoeding. Echter, vaak zijn de inkomsten uit deze vergoeding niet voldoende om de initiële investeringskosten te dekken. De SDE++ speelt een cruciale rol door dit verschil te compenseren, waardoor het een aantrekkelijkere optie wordt voor organisaties om te investeren in duurzame energieoplossingen.

De impact van SDE++

De invoering van de SDE++ heeft een significante impact op het stimuleren van duurzame energieproductie binnen Nederland. Door financiële barrières weg te nemen, worden bedrijven en instellingen aangemoedigd om deel te nemen aan de klimaattransitie, met als uiteindelijk doel een schoner, duurzamer en groener Nederland. Het succes van de SDE++ toont aan dat overheidsinterventie cruciaal kan zijn in het versnellen van de overgang naar duurzame energiebronnen.

Subsidiecriteria en Samenwerking met NieuweStroom

Terwijl we de overstap naar duurzame energie verkennen, is het van cruciaal belang om partners te hebben die de transitie niet alleen mogelijk maken, maar ook economisch haalbaar. Hier komt NieuweStroom in beeld, als een essentiële schakel in dit proces. De SDE+ subsidie, nu bekend als de Subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++), biedt een prachtige kans voor organisaties en (non-profit) instellingen die zich inzetten voor schone en duurzame energieproductie.

Aan welke eisen moet je voldoen om in aanmerking te komen voor SDE subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de SDE subsidie, dien je te voldoen aan specifieke criteria. Eén van de vereisten is dat de energieopwekking, zoals met zonnepanelen, minimaal 15 kWp moet produceren. Daarnaast moeten deze panelen aangesloten zijn op een grootverbruikersaansluiting van 3 x 80 ampère. Het is hier waar NieuweStroom een sleutelrol speelt. Met onze expertise en begeleiding kunnen wij organisaties helpen om niet alleen te voldoen aan deze voorwaarden, maar ook om het maximale uit de subsidie te halen. NieuweStroom staat bekend om hun persoonlijke aanpak en maatwerkoplossingen, waardoor we graag een betrouwbare partner zijn in de klimaattransitie. Wil je meer informatie of een gesprek aanvragen bij NieuweStroom? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op!

 

 
 
 

Meer opwekkers.

De opbouw van je maandnota

De opbouw van je maandnota

Bij het bekijken van je maandelijkse energienota’s van NieuweStroom, kunnen de verschillende bedragen verwarrend lijken. We leggen uit.

Lees meer
SDE Outperformer

SDE Outperformer

Als wij de markt verslaan, dan zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van het subsidiebedrag. Sommige leveranciers evenaren het SDE+ bedrag, wij willen het extra voordeel met je delen. Hoe beter wij presteren, hoe meer waarde we samen te verdelen hebben.

Lees meer
SDE Volgsysteem

SDE Volgsysteem

Het SDE Volgsysteem van NieuweStroom volgt de systematiek die de RvO gebruikt bij het berekenen van de hoogte voor de SDE subsidie. Daarmee sluiten we aan op de toegekende SDE subsidie van de RvO.

Lees meer
Informatieplicht energiebesparing

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt je bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan valt je bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer. Je bent dan verplicht om energie te besparen en je hebt een informatieplicht.

Lees meer