Informatieplicht energiebesparing

Wet milieubeheer & informatieplicht energiebesparing

Verbruikt je bedrijf of instelling meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar?

Je bent dan verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.
Je dient voor 1 december 2023 te rapporteren welke verplichte maatregelen je hebt genomen en nog moet nemen. Je bent verplicht dit te rapporteren bij RVO.

Belangrijk: De deadline voor het nakomen van deze verplichting nadert snel en het niet naleven ervan kan leiden tot boetes. De uiterste datum voor rapportage aan RVO is 1 december 2023.

De informatievoorziening over hoe je als bedrijf precies aan je verplichtingen moet voldoen, is complex. RVO heeft veel informatie gepubliceerd, maar voor de meeste ondernemers hangt daar aardig wat doorklik- en vooral uitzoekwerk aan vast.

We werken met Mijn Onderneming Duurzaam samen, onze partner die gespecialiseerd is in het begeleiden en ondersteunen van bedrijven en instellingen in hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Wil je tijd besparen en begeleiding krijgen bij het voldoen aan deze Informatieplicht, geef dan via het formulier bij Mijn Onderneming Duurzaam aan dat je graag ondersteuning wenst.

 

BESTEL HIER ONDERSTEUNING

Contactgegevens Mijn Onderneming Duurzaam

Op de website van KVK kun je antwoord krijgen op veel vragen

Meer opwekkers.

De opbouw van je maandnota

De opbouw van je maandnota

Elke maand ontvang je je maandnota. Sinds september vorig jaar fluctueren de marktprijzen enorm. Je maandnota bij NieuweStroom daardoor ook.

Lees meer
SDE Outperformer

SDE Outperformer

Als wij de markt verslaan, dan zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van het subsidiebedrag. Sommige leveranciers evenaren het SDE+ bedrag, wij willen het extra voordeel met je delen. Hoe beter wij presteren, hoe meer waarde we samen te verdelen hebben.

Lees meer
SDE Volgsysteem

SDE Volgsysteem

Het SDE Volgsysteem van NieuweStroom volgt de systematiek die de RvO gebruikt bij het berekenen van de hoogte voor de SDE subsidie. Daarmee sluiten we aan op de toegekende SDE subsidie van de RvO.

Lees meer
SDE++ subsidie

SDE++ subsidie

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) geeft subsidie aan bedrijven en non-profitorganisaties die grootschalig hernieuwbare energie opwekken of de CO2-uitstoot verminderen.

Lees meer