Energie Neutraal Plan

Om de mogelijkheden voor je bedrijf inzichtelijk te maken heeft onze partner Mijn Onderneming Duurzaam het Energie Neutraal Plan ontwikkeld. Zij hebben een pakket samengesteld met de meest toegepaste scans. Deze scans werken als bouwstenen om het energie neutraal doel te bereiken. Ervaring leert dat er in veel gevallen, zonder enige investering, al jaarlijks geld wordt bespaard.

Stap 1: Scan

Waar staat jouw onderneming exact?

• Hoeveel en wat wordt er nu exact verbruikt?
• Waarvoor? Waardoor?
• Hoeveel kost jou dat?
• En wat is jouw besparingsopportunity in energie, CO2 en geld?

Stap 2: Reduceer

Als alles in beeld is gebracht en er duidelijk is wat er moet gebeuren, kun je gaan beginnen met het reduceren van je energieverbruiken. Reduceren is voordeliger dan het opwekken van energie. Je krijgt hulp bij het maken van de juiste keuzes om veel te reduceren tegen zo laag mogelijke investeringen.

Stap 3: Wek op

Als zoveel mogelijk is gereduceerd wordt er gekeken hoe we kunnen opwekken wat nog over blijft. Er zal gezocht worden naar oplossingen waarmee er zoveel mogelijk kan worden opgewekt tegen zo laag mogelijke investeringen. Als deze stappen zijn doorlopen zal jouw onderneming volledig energie neutraal zijn!

Meer informatie > Mijn Onderneming Duurzaam 

Meer over de energiemarkt.

Uitleg hoge energieprijzen (update)

Uitleg hoge energieprijzen (update)

Stroom. Gas. Ellende. Zo simpel is het nu. De groeipijnen van onze (Europese) energietransitie zijn vlijmscherp. Je leest en hoort overal dat niemand de huidige ontwikkelingen ooit voor mogelijk hield.

Lees meer
Energiebelasting

Energiebelasting

Tarieven voor energiebelasting en Opslag Duurzame Energie- en Klimaattransitie (ODE), vastgesteld door overheid.

Lees meer
Gas-handelsbeurs

Gas-handelsbeurs

De leverancier koopt gas in op de beurs. Dit kan met lange termijn contracten (van bijvoorbeeld een jaar) of op de handelsbeurs per dag.

Lees meer